pokerstars-golfpoker

Poker er kanskje ikke et ord folk først og fremst ser på som et synonym til golf, og det er det jo selvsagt heller ikke – det er jo snakk om to helt forskjellige spill. Men likevel så finnes det veldig mange pokerspillere som bruker golf som et avbrekk fra det høye intensiteten og påfølgende slitenheten pokerspillet byr på. Det er, når man tenker over det, kanskje ikke så rart. Å sitte i mange timer rundt et pokerbord og holde maska for ikke å avsløre seg selv overfor motstanderne kan være ganske så psykisk krevende i lengden, og golf er da et spill som er fint å koble ut hodet med der man faktisk kan fortelle motspillerne sine nøyaktig hva man tenker uten å uroe seg så mye over å tenke over de psykologiske virkningene.

Golf – et helsevalg

Studier tyder faktisk på at golf er et spill med mange åpenbare helsefordeler både fysisk og psykisk. Den lette mosjonen som gåingen byr på gir kroppen litt sunn aktivitet samtidig som hjernen får koblet ut fra hverdagens stress og mas, og det eneste man behøver å fokusere på er å få den ballen ned i hullet. Golf kan ifølge denne studien roe ned stress og nervøsitet i tillegg til å øke nivået av lykke du føler.

Daniel Negreanu

Men det er ikke alle pokerspillere som er på golfbanen for å slappe av i det hele tatt, for det kan faktisk være blodig alvor å være der ute også. For Daniel «Kid Poker» Negreanu er det definitivt slik. Han vil nemlig at poker, på lik linje som golf, skal oppfattes som en skikkelig sport, og da gjelder det å vise seg frem på de arenaene som byr seg. Og golf har tydeligvis vært det naturlige valget for «Kid Poker», som er en stor idrettentusiast. Blant annet spiller han ofte poker iført drakten til sitt favorittlag innen ishockey, nemlig Toronto Maple Leafs.

Team PokerStars på golfbanen

En annen som spiller golf ifra Team Pokerstars er Barry Greenstein. Han begynte å spille poker samtidig som han tok en doktorgrad i matematikk, noe som logisk nok er veldig god kunnskap å ha med seg når man går inn i et pokerspill. Resultatet av dette ser vi da også når vi kikker fort på hvilke resultater Barry Greenstein har oppnådd i poker. Hans største premie fikk han i 2004 da han tok med seg nesten 1,3 millioner dollar hjem fra WPT World Poker Open. Utover dette har han oppnådd flere resultater som sier oss at han mest sannsynlig har til smør på brødskiva. Summer som $260.000, $296.000 og $355.000 viser at det nok går helt greit med økonomien til denne karen. Han har også utgitt en strategibok som heter «Ace on the River».

Phil Helmuth – konkurranseorientert

Phil Helmuth er en annen kjent pokerspiller som også konkurrerer litt i golf. Som vi ser finnes det flere eksempler på at pokerspillere gjerne tar seg en runde på golfbanen, både som avslapping og med et spesielt mål for øye.

At de profesjonelle pokerspillerne gjerne er med i konkurranser i områder som ligger relativt nær gode golfområder er selvfølgelig en naturlig del av forklaringen like mye som avslapningen. Steder som Las Vegas og Monaco har ikke akkurat mangel på velskapte, nydelige baner innenfor rimelig nærhet til kasinoene, og med noen ganske så ville summer som gjerne utbetales til de profesjonelle pokerspillerne så er det ikke så rart at det å unne seg de beste køllene og ta en tur på de beste banene kan virke fristende.