Golf er mer enn bare et spill som handler om dyktighet og presisjon. På profesjonelt nivå krever det betydelig styrke, balanse og fleksibilitet.

Mange skader kan reduseres med styrketrening og kondisjonstrening utenfor banen. Økt styrke betyr ikke bare at du kan slå ballen lenger. Golfspillere får ofte skader i korsryggen, håndleddene og nakken.

For å unngå skader når du spiller golf, er det viktig å følge noen viktige råd som kan fås hos Klinikk for Alle.

Slik holder du deg skadefri

Dårlig holdning kan føre til muskelspenninger og ubalanse i kroppen. Det er viktig å opprettholde en god holdning under svingen for å forebygge skader. Før du spiller, er det viktig å gjennomføre oppvarmingsøvelser for å forberede kroppen på fysisk aktivitet og redusere risikoen for skader.

Korrekt teknikk og rett utstyr

Muskler og ledd kan bli skadet hvis du overanstrenger deg under golfslaget. Det er viktig å holde et konstant tempo og ikke overskride de fysiske grensene. Riktig utstyr er også avgjørende for å forebygge skader. Velg for eksempel riktige golfkøller i forhold til høyde og vekt, og bruk sko med godt grep for å unngå å skli og falle. I tillegg er det viktig med tilstrekkelig hvile for å komme seg etter en økt på golfbanen.